ceturtdiena, 2024. gada 11. jūlijs

2. Korintiešu lasīšanas plāna pārdomas

..atgriežas pārdomas par radīšanas procesu un lietām, kuras jau ir izgatavotas un nav vajadzīgs veidot atkal jaunas. Dievs Lācara iekšas izveido no jauna, neizmainot Lācara vaibstus. Mēs varam kādas lietas atjaunot, nemainot to funkciju un lietošanas mērķi. Lai cik censtos kosmosa kompānijas, mēs nevaram izlidot ārā no zemi aizsargājošā atmosfēras slāņa un pārkāpt Dieva noliktos fizikas un visuma principus. 

Redzot brāļus grūtībās, gribas teikt, cik labi, ka ejat cauri saviem procesiem, savām cīņām un uzvarām. 2Kor.7:4.
Ka viņu lielā gara nabadzība izpaudās bagātīgā devīgumā, dodot, pat pāri savām spējām. Bet ja jūs visādā ziņā tiekat pacelti- ticībā un runā, un atziņā, un visādā centībā, un savā mīlestībā uz mums- jums vajadzētu pieaugt arī šajā dāvanas izpausmes veidā. 2Kor. 8:7 

Kam bija daudz, netapa bagāts; kam bija maz, netapa nabags. 
vs
Tam, kas ievāca daudz, neiznāca pārāk daudz, un tam, kas ievāca maz, neiznāca daudz mazāk. 
2 Korintiešiem 8:15 / 2 Mozus 16:18

Es redzu, ka Dievs uz zemes ir radījis neizbēgamu principu, ka katram pietiek ar to, cik tas sastrādā. Ja kāds nopelna kaut ko vairāk, tad vai nu tas to izšķiež, vai arī dienas un naktis pavadītas nemierā, rūpēs, nogurumā un stresā, arī caurumā kabatā. Lai iegūtu balansu, ir vajadzīgs dot tiem, kuriem pietrūkst, kam nav tik daudz kā tev. Ir lietas, kuras strādā, bet kuras ir grūti pierādīt, bet Bībele reizēm iedot atbildes un netieši redzamiem, bet tieši uzrakstītie principiem, kuri mūs aizsargā, paceļ, pamāca, iedrošina un stiprina. Redzi, ka tad kad esam auguši, tad mūsu mīlestībai būtu jāaug. Nav runa tikai par finansiāliem dāvinājumiem, bet par mīlestības apliecināšanu. Cik daudz esam apsprieduši, ka ticīgajam, kurš sasniedzis fizisko senioru briedumu, līdz ar Kristu būtu vairāk jābūt piepildītam un pievilcīgākam citu sadraudzībai un cik gan reti mēs redzam šādus gadījumus. Kad atziņa vairojas, vai tajā nav parādījusies Dieva mīlestība uz mums un vai tad mūsu vaigam nebūtu jākļūst vēl spožākam, kad Dieva godība ir mūs pārklājusi? ..caur mums izplatītu Viņa atziņas smaržu katrā vietā. 2Korintiešiem 2:14.  Kā Pāvils saka, ka es: 
"Tāpēc es atbilstoši arī skrienu (..) bet es bargi rīkojos ar savu ķermeni un padaru to par savu kalpu, lai pasludinot citiem, es pats netiktu atmests." 
1. Korintiešiem 9:26-27
Cik noprotu, tad Jeruzālemē tiekoties tika mutiski nolemts vākt ziedojumu Jeruzālemes draudzei un norāda Pāvils korintiešiem uz Maķedonijas draudzi kā piemēru, kas acīmredzot sūta Titos kā palīdzību, kas ir varena Pāvila acīs. Kontekstā teikts, ka Tits nes ziņojumu, tāpat savu personīgo palīdzību kalošanai, gan jau ka arī finansiālu, kas palīdz Pāvila misijas darbu veikt un daudzus pabaro. Notikušā Pāvila un korintiešu konflikta dēļ, ziedojuma ievākšana apstājusies. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru