trešdiena, 2024. gada 10. janvāris

Kritiens no Bābeles torņa

Cīņa prātā, sirdī un ar emocijām.

Domāju, ka Salamans mācītājs ir mūsu viens no garīgās dzīves attīstības periodiem jeb līmeņiem. Kā to saprast? 5 nodaļa 18 pants: "Bet, ja Dievs kādam cilvēkam dod bagātību un laicīgu mantu un piešķir viņam to laimīgo stāvokli, ka viņš var to baudīt, var ņemt no tā savu daļu un, pat neraugoties uz visām pūlēm, tomēr priecāties, tad tā ir Dieva žēlastības dāvana."

Lasot 90. Psalmu, kuru Mozus izklāsta uz pergamenta, ko šodien varam lasīt, lai iedvesmotos savās cīņās, ir teikts: Mūsu dzīvības laiks ir 70 gadi un ja kāds ļoti stiprs, tad 80 un mūža ieguvums ir grūtums un bēdas (..). 

Es domāju, ka iedzīvojos šajā Salamana mācītāja periodā, kad redzu, cik sarežģīti ir būt vienkārši cilvēkam. Un cik saprotoši izsakās Jesaja 41:14 rakstot: "Nebīsties, tu tārpiņ Jēkab, Israēla pulciņ!".  Tauriņš ir gatavs vairoties, kad no olas notiek attīstība ar pilnīga pārvēršanās par kāpuru, tad tas pats par kūniņu un vēlreiz par tauriņu. Cik precīzu piemēru mums iedod dabas piemērs, ka mūsu attīstība notiek ar pilnīgu pārvēršanos. Un tas ir Un Elija pats, vienas dienas gājumu devās uz tuksnesi un apsēdās, zem paegļu krūma un viņš savā dvēselē vēlējās mirt. (..) jo es neesmu labāks kā mani tēvi. (1. Ķēniņu 19:4)

Kad mūsu miesa piedzīvo Vecās Derības posmus un iziet cauri varonim pēc varoņa, gadsimtam pēc gadsimta, lai sasniegtu savu attīstības virsotni un sauktos par cilvēku, kas dzīvo un ir tērpies Kristū. No tārpiņa pārtaptu par taureni, pārveidotos no bērna par jaunekli.. kad izaug mati, salūzt balss, kad sviedru dziedzeri sāk likt sevi manīt un hormoni dara organismā lietas, kuras izprast nozīmē saprast visuma likumus.  

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru