otrdiena, 2020. gada 26. maijs

Dienas Vārds. Otrdiena.



Tas jau nav likums, ko es te saku, bet pamācību pērles no gudras grāmatas. Tas ir kā sakāmvārds, kas var izglābt tavu dvēseli no pazušanas un garu no atdzimšanas. Par Garā piedzimšanu ir atsevišķs stāsts, bet varu teikt, ka tas aprakstīts Jāņa evaņģēlija 3:3 un tālāk,  3 Jēzus atbildēja: "Patiesi, patiesi Es tev saku: ja cilvēks nepiedzimst no augšienes, neredzēt tam Dieva valstības." 
Tas, kas uz šo rītu man šķiet aizķēra sirdi, kas bagātajiem un nabagajiem vienmēr jābūt kopā, jauktiem.. un citādi tas nemaz nevar pastāvēt. Dievs radījis abus un kaut kādā ziņā šīs abas grupas arī dabīgi atradīs viena otru, tās būs blakus. Es domāju, ka daudzi ir centušies vienu vai otru kategoriju atdalīt, bet tas tā no iesākuma nav bijis paredzēts. Kur es saskatu dziļumus-

  • ka visam uz zemes ir jābūt līdzsvarā. 
  • Lai bagātie iemācītos dalīties, tiem blakus būs trūcīgie un arīdzan zagļi. Zaglis jau arī ir tas pats trūcīgais, kuram ir nabaga domāšana, ka tam vajadzīgs vēl un vēl. 
  • nav dabīgi, ka kādam pieder puse pasaules, bet blakus namā kāds mirst no nekvalitatīvas pārtikas.
  • bagātība vēl nenozīmē, ka tava dvēsele vai sirds vai gars būtu ieguvusi kādu aizsardzību.
  • gan bagātam gan nabagam beigās tāpat viens gals sagaidāms.

Salamans pierakstījis līdzības arī par vīna mīļotājiem. Gan jau te nav nekas jāizklāsta- visiem skaidrs, kur ģimenē ir alkohols, tur posta gals agrāk vai vēlāk pienāk un cieš apkārtējie un radi paaudžu paaudzēs. Un tam  ir arī viens gals: tas nav gudrs, kas ļaujas apreibināt sevi ar šiem lētiem dzērieniem.

FOTO: no arhīviem

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru