pirmdiena, 2017. gada 27. novembris

Ebreju skatījums


Cik ilgi Ādams un Ieva bija Ēdenes dārzā? - Ebreju gudrie uzskata, ka viņi pavadīja dārzā 30 stundas. Daudz vai maz, nezinu, bet pilnīgi pietiekami, lai izdarītu daudzas lietas, kas mainīja pasauli līdz pat mūsdienām. Ko nozīmē kopt un sargāt dārzu? Dārznieks un apsargs. Kas viņiem bija darāms dārzā? Tātad, ir zināms, ka nezāles tur neauga, jo tās parādījās pēc grēkā krišanas. Tātad, ravēt nevajadzēja, viss auga brīnišķīgs, skaists un perfekts, pats par sevi. Nu labi, Ādama uzdevums bija piešķirt augiem un dzīvniekiem vārdus. Ebreji tic, ka nelietojot vārdu 30 dienas, tas pazūd. Sanāk, ja Ādams nepiešķirtu vārdus dzīvniekiem, tie izzustu. Dievs bija visu radījis, bet bija vajadzīgs kāds, kas to definētu un tā teikt apstiprinātu ar savu vārdu un saglabātu šo skaistumu, tas šoreiz bija Ādama galvenais uzdevums.
Kas īsti ir šis auglis, kurš kļuva par grēkā krišanas iemeslu? Vai tiešām ābols? - Ebreji uzskata, ka tā varētu būt vīģe. Pastāv versijas par vīnogām, bet noteikti nevienam neesot versijas par āboliem :). Kāpēc vīģes, jo esot rakstīts, ka mirklī pēc grēkā krišanas, tie redzēja, ka ir kaili un piesedzās ar vīģes lapām, tā teikt, tas kas bija vistuvāk. Ko lai saka, neizklausās nemaz tik neticami vai ne? Un kāpēc gan lai tā nebūtu?
Ir vēl kāds jautājums, kas mani reizēm aizsniedz un no šī var iesākties lieli strīdi un domu nesakritība. Kad tad izmira dinozauri? Nu, ebreju versija, un arī no adventistu gudrajiem prātiem esmu dzirdējusi, ka tas notika pēc lielajiem plūdiem. Pirms plūdiem, debesis bija citādas, klimats bija ļoti tropisks, kā siltumnīcā un apkārt zaļoja palmas, cikas un staigāja dinozauri, tāpat saules un dienas režīms esot bijis pilnīgi citāds. Ģeologi atraduši Darvina teorēmu par evolūcijas sakarību, bet dabā atrastās dinozauru un seno augu paliekas atrastas pārāk kopā sajauktos zemes slāņos, kas tuvāks teorijai, pie kuras pieturas ļaudis, kas tic Bībeles stāstam, ka šīs fosilijas sastingušas vienā momentā, kas ļoti labi atbilst plūdu teorijai. Nu, ko lai saka, kas vēlas ticēt, lai tic, kas nevēlas, lai meklē savus argumentus.


FOTO: Weekend with a Presents / Late nov. / 2017 /

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru