pirmdiena, 2014. gada 20. janvāris

Ceļš I daļa

Ceļš vienmēr nozīmē kustību

Ceļš- tas nav vienkārši bruģēts vai asfaltēts taisns gabals zemes. Tas ir process, ikdiena un Jēzus, kas ir dzīvība, patiesība. Tā ir tava dzīve. Tātad ceļš ir tava dzīve. Tas ir viss, kas tev ir. Vairāk nekas cits tev nepieder. Atrašanās uz ceļa. Tā nav vienkārši māja, vai īpašums, auto, ko vēlies iegādāties, lai justos labi, sapnis, kur pavadīt mierīgas vecumdienas, mazbērni, kurus sagaidīt, otrs cilvēks ar kuru blakus izdzīvot katru sirmo matu, pat labi situēta darba vieta. Tas ir mazākais, ko patiesā šodiena mums var piedāvāt. Dieva pasaule, kurā dzīvot un smelt īstu un patiesu prieku, mieru un brīvību, tas ir tas, kas patiesi spēj piepildīt mūsu sirdis, dvēseli, miesu un garu. Sajūta, ka dzīve nav nodzīvota velti, ka tā netiek šķiesta apspriežot citus cilvēkus, eiro kursu un pārtikas cenas veikalos. Bet. Pat arī, ja tā būtu, patiesu nozīmi visam, kas ar mums notiek, var piešķirt tikai Dievs. Labākā lieta, kas ir jāsaprot un jāpieņem ir tas, ka : īstais un patiesais ceļš ir mūžīgs.

Jēzus ir ceļš


Ceļš = Jēzus = Dzīvība = Dzīve/viss, kas mums ir = Ceļš.

Tās ir ne tikai bedres, ko mums Latvijā vienmēr gribas uzsvērt. Tā, pirmkārt, ir iespēja. Iespēja, kur tās varētu arī nebūt. Jēzus ir iespēja. Iespēja, kuru vari pieņemt vai noraidīt. Viņš kā iespēja- var gan būt gan nebūt tavā dzīvē. Bet tā ir tikai un vienīgi tava izvēle. Bedres ir sekundāras. Atkarīgas no ceļiem, no vietas uz kurieni vēlies doties, no iespējām kas pastāv tev apkārt. Arī laukos kāds var apmaksāt ceļu. Samaksāt dārgu cenu. Par kādu no mums. Atceries, ka vienmēr ir kāds, kurš par tevi ir maksājis cenu. Kad mēs aiziesim pie Tēva, mēs to sapratīsim. Ja jautā, kas ir cena? Cena ir veltītais laiks iestājoties lūgšanā par tevi, satraucoties par tevi, atbalstot tevi, pabarojot tevi, samīļojot tevi, pat kad neesi pelnījis, palīdzot tev, mīlot tevi, cienot tevi, apģērbjot tevi, mierinot tevi, audzinot tevi, ... to visu darot mīlestībā uz TEVI. Tas ir viņu ceļš pie Dieva un tavējais. Ceļš nekad nebeidzas. Kad tas ir beidzies, tad tevis vairs nav starp mums uz zemes mītošajiem. Sanāk, ka esi pārgājis citā dimensijā. Esi aizgājis tur, kur Tēvs bija pašos pirmsākumos paredzējis, lai tu nokļūtu. Pārāk diskutabli, kas būtu, ja es neko nedarītu, vai es būtu kur tagad esmu?! Iespējams. Kā Jona, kas nevēlējās iet paredzēto Dieva ceļu, bet Dievs viņu aizsūtīja, kur bija nepieciešams. Dievs nebija priecīgs, ka Jona izvēlējās izvairīties, izvēlējās neiet Viņa plānu. Var jau visādi, bet Dievs mūs mīl, kas ir pats galvenais. Šis stāsts Bībelē tikai apstiprina, ka Dievs mūs pazīst, Viņš zina, ka mēs varētu tā rīkoties, bēgt, teikt ka tāpat būtu viss mainījies, vai tāpat nebūtu nekas mainījies. Dievs mūs pazīst. Un nav nekā tāda un vairs nebūs, kas jau nebūtu bijis. Kas tagad ir, tas jau sen ir bijis, un, kas vēl būs, tas arī jau sen ir bijis, jo Dievs nereti atjauno arī jau sen pagājušo. / Salamans mācītājs 3:15  Kas ir jau bijis, tas atkal būs, un, kas ir jau noticis, tas atkal notiks, jo nekā jauna nav zem saules. / Salamans mācītājs 1:9
Ir takas, kuras var iet viens. Šos virzienus atrod tikai īsti fanāti. Tiem nevajag naudu, pasaules līdzekļus vai ieročus,  bet iepazītu Dieva gribu. Viens var iet un neatstāt aiz sevis nospiedumus. Svarīgi, ka tas, kas iet pa priekšu ir kāds, kas zina šīs tekas, kas ir bijis klāt radīšanā. Tikai Viņa vadībā iespējams atrast pareizos virzienus, kas neieved maldos un strupceļos. Ceļā ar Dievu strupceļu nav.

on the road

Nekad neaizmirsti mērķi, kāpēc izvēlies konkrēto pārvietošanās līdzekli, lai ikdiena un slinkums nav vadmotīvs, kas aktivizē nevīžību un paviršu dzīvi. Izvērtē savus spēkus katram pārvietošanās līdzeklim atbilstoši ceļam, attālumam, aprīkojumam un iespējām noliktā mērķa īstenošanai.
Luksofori ir noteikumi, kas palīdz pārvietoties visiem kopā, kā baušļi, ne lai piedraudētu, bet palīdzētu doties bez konfliktiem, bez zaudējumiem, nevajadzīgas komunikācijas. Ja nebūtu noteikumi, tad iztēlojaties situāciju, ka dodaties pa ceļu, kas paredzēts katram virzienam vienai joslai un.. braucot pa vienu pusi, tieši pretī brauc automobilis. Kā rīkoties, ja neeksistē noteikumi un katrs brauc kā vēlas? Jā, ievērot visus nav iespējams, bet ir iespējams doties tā, lai nevienam neuztriektos virsū un nesabojātu tā pārvietošanās līdzekli, ar lieliem zaudējumiem. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru