pirmdiena, 2016. gada 19. septembris

Porto resume

Today I send my walking shoes to home. It's done. This time I can say - walked enought. 1st - 14th May - Lithuania- Latvia 400 km; 2 weeks + 27th july - 2nd sept - Saint J. France - Santjago Spain ~780km ~1month + 3rd sept - 6th sept Santjago- Muxia- Fisterra 120km; 1week + 8th sept - 17th sept ; Santjago Spain - Porto; Portugal coast camino, 250km, 9 days. Together  more or less 1000km. Last day before Porto walked all road realy to coast and it was easyest day of camino because I didn't needed find directions where to go. Wind of Atlantic ocean, more piligrims as usual, actualy last week I met them only in alberges and even one day I was alone in albergue. Funny life when You are going just few streets in other paralel from road who is registred how oficial and You feel like a stranger even You are so close. Smaller box in bigger one and bigger again...bigger...again.., that's how is built our mind. Simple humans, camino piligrims and they also are different- thinking in different boxes, stereotypes, blocks and cliche. Wanna grow up - do something, change something, it's not easy but it's not impposible also :) .
//
Pēdējā staigāšanas diena, - tagad esmu tūrists Portugālē un Spānijā un kur ceļi aizvedīs, bet iepriekšējo dienu piedzīvojumi ar vietējiem cilvēkiem lika mazliet apstāties un aizdomāties par to, kas ir kas un uz kurieni es dodos. Virziens pretēji ierastajam un nepieciešamība koncentrēt nepārtrauktu uzmanību uz ceļa virziena meklēšanu, paņēma no manis vairāk spēka kā gaidīju. Tomēr arī tas ir labi, jo noietais ceļš un sastaptās situācijas ir daudz manī mainījušas un jūtos daudz vieglāk, būdams kā vienkāršs tūrists Portugāles ielās. Pēdējais posms, uzklausot brīdinājumus par neinteresantu urbānu ainavu un kāpšanas posmu, varbūt lika piesardzīgi paskatīties uz ceļu, bet pēdējais gājiens gar krastu bija pats vieglākais, gandrīz nekādas nepieciešamības meklēt ceļu un norādes. Pats jaukākais posms uz visa fona. Arī noslēgumā satiktie cilvēki likās atstās iespaidu
uz visu atlikušo dzīvi. Kas zina. Šodien nosūtīju iešanas apavus un drēbes, sertifikātu uz mājām, izskatās nav atpakaļceļa, laiks doties uz priekšu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru