otrdiena, 2018. gada 9. oktobris

Flīzes !!! :)





Ar flīžu ielikšanu, lielākā daļa darbi jau paveikti. Atlicis vienas dienas darbs pie flīžu šuvju ieklāšanas, plīts pieslēgšanas, sienas apmaļu atlikšana, plaukta, nažu turētāja pieskrūvēšanas, rozešu nomaiņas, .. tā teikt visi lielākie sīkumi vienai dienai. Atliek pasūtīt bīdāmās durvis, kuras gan būs mazliet jāuzgaida, kādas nedēļas, iespējams. Tās meistars ieteica sūtīt pēdējās, jo visi izmēri kļuvuši negrozāmi, un ielikšana aizņemot vien kādas 10 minūtes. Atliks nokrāsot iegādāto koka dēli plauktam, mazliet piešpahtelēt sienu, kura nezināmu apstākļu dēļ nebija līdz galam nošpahtelēta. Un pārkrāsot balto sienu detaļas. 
Jā, plānotās baltās krāsas vietā, kas pēc platības bija plānota 2 reizes mazāk kā pelēkā- rēķināju 10m2, bet bundža paredzēta uz 18m2, rēķināts krāsošanai divām kārtām. Nāksies iegādāties vēl vienu toveri. Gāzes speciālistiem, demontējot skaitītāju, metināšanas dzirksteles nodedzināja baltajā robu, tāpat flīzēšanas līme izgāja no robežām un līdz galam nenošpahtelētajai sienai krāsas nepietika. Tāpat, divu krāsu flīzes un pelēkā darba virsma pieprasa :) divu krāsu silikonus, gan baltu gan pelēku pie darba vismas. Tāpat neparedzēts moments- stikla flīzes griešana, vajadzēja doties pie stiklinieka, kas sīkums, bet viena cauruma un viena grieziena cena iznāca vēl 10 eur. Keramikas baltās krāsas flīzi rozetei, izgrieza pats meistars mājās.  
Protams, paliek jautājums, vai vajadzēja flīzēt pirms darba virsmas ielikšanas? Katram meistaram savi paņēmieni un argumenti. Mūsu gadījumā, varbūt 1% virs 50 jā nekā nē. Bet globāli skatoties, pareizāk būtu flīzēt pirms. - Mēs flīzējām tikai virs darba virsmas, aiz skapīšiem flīžu nav. - Flīžu zīmējums prasīja precīzu virsmas augstumu, kur nebūtu iespējams piesegt flīzi 2-3cm. -Telpas grīdas līmenis ir ar nobīdi 2cm. Iespējams, pie nolīmeņota skapīša, patiesi ir vieglāk pieflīzēt, kā uztrāpīt, lai virsma būtu vienā līmenī un bez izliekumiem. 
Turpinājums vēl kādos divos piegājienos un remonts virtuvē būs veiksmīgi realizēts. 

Darba virsmas un plauktu turpinājums ŠEIT
Sienas krāsu fotofiksācijas ŠEIT ko lai saka- krāsojām paši :)
Stāsta iepriekšējās fotofiksācijas skatīt ŠEIT pirmā špahteļkārta
Pirmais apraksts - stāsta iesākums ŠEIT

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru