trešdiena, 2018. gada 26. septembris

Virtuves pārvērtības // turpinājums sekos darba procesa gaitā



Attēls ļoti ilustratīvs, gatavots, lai saprastu flīžu, sienu, krāsu proporciju un saderību, kā arī, lai veiktu aprēķinus katram no attiecīgajiem momentiem.
PLĀNS UN IECERE IESĀKUMĀ ->
Tātad, iesākumā bija plānots nomainīt darba virsmu, to pagarinot līdz pašam ledusskapim, nomainot gāzes plīti, demontējot esošās flīzes, kuras pamazām pašas pamet sienu, tad ieklāt flīzes joslā virs darba virsmai, ieskaitot abas nišu malas. Tāpat, bija vēlme zem letes izvietot primitīvu plauktu sistēmu bez atvilktnēm un bez durtiņām, bet priekšā liekot vienkāršotu bīdāmo plātņu sistēmu. Sienas zem un virs visām iekārtām un flīzēm paredzēts špahtelēt un nokrāsot baltas. Griestus un grīdu nebija plānots ne mainīt ne aiztikt, tāpat izlietni un pārējo tehniki atstāt iepriekšējo. Tāpat, bijām plānojuši iekļauties nepārsniedzot 2. minimālās mēnešalgas Latvijā, pēc nodokļu nomaksas.
PIRMĀ REALITĀTE ->
Sākām ar darba izpildītāju meklēšanu, mums izdevās sarunāt vienu, kurš veiks galdniecības daļu un otru, kurš sagatavos virsmu, noņems flīzes, nošpahtelēs un pēc tam ieklās jaunās flīzes.
Visi speciālisti ieteica atteikties no gāzes un iegādāties indukcijas plīti. Tas mums veidoja papildus izmaksas un procedūru sazinoties ar gaso.lv; lg.lv un attiecīgo apsaimniekotāju, kam attiecīgi jāpieprasa pilnvaras, zemes īpašuma apliecinājums zemesgrāmatā, tad + jāraksta iesniegums info@gaso un viņi aptuveni 5 darba dienu laikā izskatīs iesniegtos dokumentus, sazināsies un ieradīsies atslēgt gāzesvadu un demontēs skaitītāju. Tas papildus mums veido vēl neparedzētos aptuveni 40 Eur izdevumus.
Darba virsmu meistars ieteica neiegādāties latvijas lielākajā būvniecības tīklā, neizprotamās un neparedzamās kvalitātes dēļ, tādēļ to pasūtījām pie virtuves mēbeļu meistariem, kas mums attiecīgi mazliet sadārdzināja pirmo cenu aprēķinu.
Tapat meistars stingri rekomendēja pašiem iegādāties gatavos virtuves moduļus uz kuriem tiks stiprināta darba virsma. Tie sanāca lētāk kā visi mūsu plānotie aprēķini, izņemot, ka gatavajos risinājumos, nav iespējams, piemēram, atteikties no skapīšu standarta durtiņām. Tās iegādājāmies un vienkārši montējot neskrūvējam. Pagaidām neesam izlēmuši, ko ar tām iesākt. Komentārs- visi skapīši ir standarta izmēros un augstumos, bet sanāks vairākas reizes lētāk kā galdnieka gatavots.
Flīzes kopumā mums nepārsniedza 4m2, bet izvēlējāmies vairāk vai mazāk kādas mums patīk, attiecīgi cena sanāca mazliet augstāka par vidējo.
Par plauktiņiem, metāla nažu turētāju, rozetēm vēl neesam līdz galam uzlikuši savu verdiktu, bet kopumā finansiāli mums šis itkā plānotais vienkāršais projekts izmaksās daudz dārgāk kā bijām plānojuši.
Indukcijas plīts montāžai nepieciešams elektriķis, jo tam ir cita veida pieslēgums, kas nav vnk rozete ar štepseli :)
Procesā sapratām, ka tiks špahtelētas un nokrāsotas pārējās sienas. Materiālu ziņā tas daudz nepārsniedz plānoto, bet meistara darbs gan būs pāris stundas vairāk.







FOTO: Pirms jebkādas nojausmas par pārvērtībām / jun 2018 / Pārējie attēli sākot no sākuma / sep / 2018 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru