piektdiena, 2016. gada 26. augusts

Ruitelan / papildināts

Rīts iesākas ar alternate ceļu, kas ved cauri vīnogulāju laukiem un sevi pieskaitām laimīgajiem, kuri izvēlējušies 'izmest' šo līkumu, jo parasti alternate nozīmē sarežģītāku virzienu, garāku un bieži vien kvalificējas arī kā bīstami. Kāpiens augšup neliekas ne cik smags, jo patiesībā ļoti skaists. Pa ceļam arī pirmais lietus, kurš piedzīvots par laimi bez samirkšanas, jo burtiski minūti pirms tas sākās, mēs ar Kueilu- austrāļu sievieti, atradāmies pāris metrus no maza ciematiņa, kur kāda kundzīte gados aicināja ienākt baznīcā un iespiest zīmogu mūsu piligrim apliecībā un ieskrienot patvērumā, sākās lietus. Teikšu, ka veiksmīgāku brīžu nemēdz būt. Nogaidījām kādas 10 varbūt 20 minūtes un saule parādījās pie apvāršņa malas, kas viennozīmīgi liecināja par pārdzīvoto dabas parādību skatoties uz to no malas. Turpinot gājienu šķīrāmies un es turpināju ceļu vienatnē, lai sajustu sevi kā neapstādināmu, varbūt jā- reizēm apmānu sevi ar darbības vārdu darīt, kā masku lai aizslēptos aiz kā svarīgāka, jā jā.. mēdzu darīt arī tā.
Ceļš cauri, ap un gar burvīgām ainavām, maziem ciematiem, izteikti vēsturiskām vietām, var teikt pat cauri kūtij un saimniecības ēkām, vistu un suņu bariem. Tāda ir dzīve, kas simboliski nozīmē to pašu, kad ejam citu privātajās telpās, aizkulisēs un ielūkojamies tur, kur mums atļauj bet ne vienmēr tiekam labprātīgi aicināti, ja esam svešinieki.
Jau minētais lietus, to minēju arī dēļ tā, jo pievakarē kādus 300 metrus no manas ieplānotās naktsmītnes sākās lietusgāzes un atradoties uz ceļa, var teikt, pilnīgi bez jebkāda aprīkojuma, tas varētu arī mani tomēr mazliet satraukt.  Ne lietussarga ne īsta lietus aizsarga, ne plēves ne nopietnas jakas,.. paveicās, jo varēju atrast slēpni ceļa malā, koku lapu pavēnī un kā reiz tur bija arī akmens, kur piesēst. Viennozīmīgi varu teikt, ka paveicās arī otru reizi. Uzgaidot kādas arī varbūt 10 vai 20 min, lietus burbuļi uz ceļa bija garām un varēju doties uz brīnišķīgško albergue ceļā. Dalailamas stilā un rekomendētā veģetārā virtuve bija pati labākā piedzīvotā visā ceļā. Dodu visus 5. punktus no 5. Reģistrējoties tika uzjautātas vēlmes par ēdienu un mana atbilde bija nē zivīm un nē gaļai. Tikpat uzjautāju vai tas ir iespējams un kā atbildi saņēmu tekstu par to, ka viss ir iespējams.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru