trešdiena, 2016. gada 8. jūnijs

Kāds ir vajadzīgs partnerībai

Ruth 1:18-19 When Naomi saw that Ruth had her heart set on going with her, she gave in. And so the two of them traveled on together to Bethlehem. When they arrived in Bethlehem the whole town was soon buzzing: "Is this really our Naomi? And after all this time!"
Un, kad Naomija redzēja, ka viņa nelokāmi paliek pie sava nodoma iet viņai līdzi, viņa mitējās viņu pierunāt. Tā viņas abas gāja tālāk, līdz nonāca Bētlemē. Un, kad viņas ienāca Bētlemē, tad visā pilsētā viņu dēļ radās satraukums. Un bija dzirdamas runas: vai šī nav Naomija? Rutes 1:18‭-‬19

Par ko tad īsti ir stāsts? Par Ruti, Naomiju, Boāsu vai Dāvudu? Varbūt vēl kādu citu? Visiem? Nākt no cita nama, pilnīgi citas pasaules un kultūras, iziet cauri savai izvēlei, pamācībai, doties pilnīgi uz nepazīstamu vidi, galu galā saņemt nenovērtējamu labvēlību, pieņemšanu kā starp svešiniekiem, bet pašai būt svešiniecei. Stāsts galu galā ir par Naomiju, kura pati reiz aizgājusi, lai tagad atgrieztos pie Sava Dieva un saņemtu savā dzīvē ko vairāk, varbūt visu tikai no šī atgriešanās brīža.. jo viņa tagad vairs nav vienkārši tā kas bija, bet savienota ar Ruti, tagad kļuvusi par īstenu mantinieci. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru