sestdiena, 2015. gada 17. oktobris

gada pārskats / ex 5775 /

IEVADAM
Tā kā bieži gados kadram otrā pusē, tad patiesībā foto ir ļoti maz. Varētu pat teikt, ka tas arī ir viss, kas ir. Var teikt, ka ja esmu kadrā, tad tas ir bijis nozīmīgs notikums :). Par to, kāpēc tagad atskaite un bildes?! Tāpēc, ka gads sākas ar piedzimšanu un beidzas ar nākamo dzimšanas dienu. Mans gads noslēdzas septembra beigās un šogad esmu savādāk skatījusies visam pāri pār savu pagājušo gadu un aizdomājusies par to, kas noticis, ko darīt tālāk, kas ir tas, kur es atrodos un kas ir kas manī. Manā skatījumā, pavisam nav slikti :) Kāpēc 5775? Tas ir gadskaitlis pēc Ebreju kalendāra, kurš šogad noslēdzās 15 septembrī, 15 dienas pirms mana gada beigām, 2019. gadā tas pat sakritīs ar manu dzimšanas dienu, un manu garīgo dzimšanas dienu. Izskatās, tas būs nozīmīgs gads priekš manis. Bet šobrīd stāsts par pagājušo 5775. Pāris kadri no gada, kas no abiem galiem vienāds.

SEPTEMBRIS / 26 / SALIDOJUMS
Salidojums Dundagas vidusskolā. Ir patīkami apzināties, ka ir lietas, ko iemāca dzīves skola, ka tās ir gājušas uz priekšu un rūdījušas mani kā personu un tajā pat laikā paskatoties 10 gadu soli, kopš skola vairs nav obligāts brīvprātīgs pasākums ar ne īpaši labvēlīgu gribu, tad jā, es tagad vairs varu nebaidīties un atzīt, ka skolotāji ir tikai cilvēki. Ticiet man, pagājis daudz laika un notikumu, kad dzīves pieredze piespiedusi iejusties dažādās lomās, lai spētu pateikt šādu vienkāršu secinājumu.
Kukurūza ir tāds joks no māsas, kurai tas kļuvis par pēdējā laika hītu. Salidojuma rītā, pa ceļam sanāca aizbraukt laukos pie klientiem un pēc pāris mirkļiem, arī mums ir kukurūzas kaudzīte, ko uzvārīt un apēst brokastīs.

SEPTEMBRIS /  / BĻODAS
Projekts- uztaisi bļodu, kas ir lielākā no visiem bluķiem malkas kravā. Projekts vēl nav īstenots, bet kokmateriāls ir pa pusei sagatavots- kāds brīvdienu rīts un miza nomizota un vēl darbiņš koka dizaina darbnīcā, blakus mājā, kur sazāģēt un apmācīties izgrebt kaut ko pēc akadēmiskiem priekšnosacījumiem.

AUGUSTS / DZIMŠANAS DIENA
Dzimšanas diena ne pašam mazākajam, bet otram mazākajam. Zirdziņi ir tāda bērnu sapņu lietiņa. Kāpēc gan neatbalstīt savējos un sarūpēt to, kas izskatās tik piemīlīgs, jo atgādina baltos sapņu ponijus, kurus var ķemmēt.

Darba kolēģu- puišu, inženieru, konstruktoru un citu biroja darbinieku- kolēģu bieds, kad es aizgāju uz cehu un iepazinos ar metināšanas aprīkojumu, tehnoloģiju, gandrīz nemaz teorijas, bet prakses un ļāvos pamēģināt sametināt kādu metāla gabalu. Kā lai saka, ja nebūtu foto materiāla, tad neviens nenoticētu. Es pat nezinu kāpēc, visiem jau vajadzēja sen saprast, ka esmu bīstama visās jomās un arī vēl pilnīgi traka. Ja tā atklāti runā, tad tēmā rasētājs, gada laikā, šis ir labākais notikums, kas ar mani noticis. Kā maiņas brigadieris izteicās- tagad tev ofisā būs daudz ienaidnieku, bet šeit tu vienmēr esi laipni gaidīta jebkurā laikā ar jebkādiem jautājumiem. Izrādījās pat, ka tā ir taisnība.

AUGUSTS / 30 / "LEIŠI" / DĀLIJAS
Lepojos ar savu krustmātes dāliju kolekciju, kaut arī neatceros cik, vai 300 vai vairāk šķirņu, bet LV iespaidīgākā un viskompetentākā gan. Man jau patīk tās, kas skaitās anemoņu formas, kaut viņai tās liekas tādas galīgi nekādas. Nu neko, par gaumi nestrīdas.

AUGUSTS / 15 /
Gada un citu gadu gaidītākais notikums, kad jaunie iestūrē laulības ostā. Radu būšana un tikšanās. Varbūt, ka arī mūsu dzimta nonākusi līdz klasikas- kāzās un bērēs. Tas tomēr ir atkarīgs no cilvēkiem, ir tādi, kas pulcē apkārt neatkarīgi no attāluma un aizņemtības. Jāizdzīvo arī šis periods, gan arī tas pāries. Viena no nedaudzajām bildēm kopā ar mammu. Viņai ne īpaši patīk bildēties. Es jau, kā redziet arī sekoju viņas pēdās.

JŪLIJS / VASARA
Blue moon mood un ķirši. Šogad atvaļinājumu izmantoju aizbraucot uz ķirsi. Ķirsī piedzīvoju 13. pilnmēnesi gadā. Šogad mēneši arī vairojas daloties, varbūt tāpēc bij ķiršu gads? Strazdi kā vienmēr ķirsī.

JŪNIJS
Jāņus tad, kad nav neviena Jāņa, jāpavada Ventspilī konferencē un naktis jāpavada ar kristiešiem sarunājoties un daloties ar Dieva lielajiem darbiem, jo tie nesvin pagānu svētkus. Šis gads bij izcils, minka sasaitēts jau kādu laiciņu, ... ir daži kaķīši kuri ļaujas darīt visu ko, īstas pieaugušo sapņu rotaļlietas.

MAIJS/ 16 / MUZEJU NAKTS
Ja ir nakts un nenāk miegs, tad jāiet pa muzejiem, un ja izrādās tā ir muzeju nakts, tad tur var redzēt un piedzīvot lietas, kuras dienā nekad nav redzamas. Mākslinieka pašportrets, kurš ļoti atgādina darba kolēģi no Dānijas. :) Tas ir Lars. Otra bilde vienkārši jautra glezniecības prakses ainiņa. Tas ir foršāk nekā gleznot klasiskās drūmās bildes, kuras bieži vien iedveš tikai bailes.

MAIJS / 01 / VELLO BRAUCIENS
Gadsimta brauciens Tukums-Dundaga. 91km. 4.stundas 20min. Gluži kā pēc google aprēķiniem iepriekšējā dienā. Izbraucu 5.no rīta un uz agrajām brokastīm biju klāt. Pēdējais posms- Talsi-Dundaga, ar riteni likās vnk šausmīgs, grubuļu un bedru dēļ. Atpakaļ neriskēju braukt, bij auksts un lietains. One way ticket to the moon reizēm labāks risinājums. Iesaku ikvienam izaicināt savu fizisko izturību.

APRĪLIS / 21 / DĀRZS
Ainavu arhitekta, dārzu un sapņu mīļotāja, bioloģiskā domājošā, sapņojošā es personā, sapnis realizējas 3m2 zemes. Lai kā nebūtu, bez tā nevar, ir skaisti pavadīt kaut nedaudz laika rušinoties pa dārziņu, vērojot kā aug tomāts un gurķis un viss pārējais. Augsti vērtēju īres dzīvokli ar pagalmu un dārziņu. Fotogrāfs darba laikā noķēris pavasara skatus dažādos rakursos un nodevis sevi nofotogrāfējot gandrīz savus pēdu nospiedumus.

MARTS / 25 / DĀNIJA
Darba komandējums uz "bāzi". Metāli un metāli un mazpilsētas atmosfērs ekskursiju starpbrīžos. Izteikts pārmaiņu notikums, kas ļoti iepriecē sirdi, jo ceļošana ir tāds jautājums, uz kuru ir grūti nereaģēt. Kaut pāris dienas, bet rasētāju un instruktoru kolektīvu tas saliedēja ļoti pozitīvi un atmosfēra darba vidē spēcīgi izmainījās. Paldies kompānijai, kas devusi iespēju man strādāt kopā ar tādām personībām, attieksmi un atmosfēru. Kaut reizēm puišiem nākas man šo to pastāstīt vairāk, es ceru, ka viņi to neuztvers kā apgrūtinajumu, bet kā lielisku iespēju padalīties ar savām zināšanām, lai mēs katrs būtu izglītojies un sabiedrība kopumā pa vienam vien, pieaugtu zināšanās par lietām un procesiem, kas norisinās apkārt mums.

FEBRUĀRIS / 15 / DZIMŠANAS DIENA
Viena no radinieku kopbildēm, kādas nebij manītas jau kādus 20gadus. Kaut arī kadrā nav visi, kurus gaidījām, bet tas arī  nav tik nozīmīgi, jo nebija izvirzīts kā tikšanās galvenais mērķis. Laiks iet un laiki mainās, kāds apstājas un kāds tālāk iet. Prieks, ka jaunie izauguši un atraduši savu dzīves mīlestību un savieno savas dzīves vienotā telpā. Dāvanā glezna no savējo radošo ieguldījuma. Mūsu ģimenē gandrīz visas meitenes glezno, tas priecē. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru